facebook pixel

Hafta içi Saat 14:00'a kadar ödemesi onaylanan hazır sistem harici siparişlerde aynı gün Kargo Ücretsiz!*

Oyununu seç, bilgisayarını bul

Sitemize eklenen FPS skorları ile oynamak istediğiniz oyunu ve almak istediğiniz FPS skorunu seçerek sitemizde arama yapabilir, size en uygun oyun bilgisayarını seçebilirsiniz.*

Sitemizde popüler oyunların FPS skorlarına göre iki farklı işlem yapabilirsiniz.

1. Oyun FPS skoruna göre bilgisayar arama

A. Favori oyununuz hangi FPS’de oynamak istiyorsanız filtreler alanından o FPS skorunu seçin. Örneğin 60 FPS bir çok oyunda akıcı bir deneyim sağlayacaktır.
B. Sistem size seçtiğiniz oyunda en az 60 (ya da seçtiğiniz) FPS skorunu verebilecek bilgisayarları sıralayacaktır.

Oyun Fps Skoruna Gore Bilgisayar Arama

2. Beğendiğiniz bilgisayarın hangi oyunda kaç FPS alacağını sorgulama

A. İlgilendiğiniz bilgisayarın sayfasını açın.
B. Sol alt köşede bulunan lacivert yuvarlak alanda Fortnite oyunu için sağlanabilecek FPS skorunu göreceksiniz.
C. Eğer diğer oyunlarda kaç FPS alacağınızı öğrenmek istiyorsanız, yuvarlak butona basın.
D. Açılan pencerede testi yapılan oyunlara ait Full HD (1080P) çözünürlükteki FPS skorlarını görebilirsiniz.
E. 2K (1440P) çözünürlüğe göre FPS skorlarını görmek için de yandaki 1440P yazan yere tıklayabilirsiniz.

Bilgisayarin Oyun Performansini Sorgulama
Bilgisayarin Oyun Performansini Sorgulama 2

**Özelleştirme seçeneği sunan hazır sistemlerde istediğiniz seçimleri yaptıktan sonra FPS skoru butonuna basarak alabileceğiniz yeni FPS skorunu da görebilirsiniz.
Ekran kartı, İşlemci ve Ram bellek değişiklikleri FPS skorunu etkilemektedir.

***Bilgisayarların içinde gördüğünüz varsayılan FPS Skoru Fortnite oyunu içindir. Diğer oyunlarla ilgili FPS skorlarını görmek için sayfada sağ alt tarafta bulunan FPS Skoru butonuna basınız.

Fps Gostergesi

*Sitemizde gösterilen FPS skorları orta ayarlarda yapılan testlere göre ortalama skorlar olup, işletim sistemine, kullanılan sürücülere ve oyun güncellemelerine göre değişebilmektedir. Bu hizmet henüz BETA aşamasındadır. Oyun skorlarının doğruluğu garanti edilmemektedir.

FPS nedir? Neden Önemlidir?

FPS, “Frames-per-second” kelimelerinin ilk harfleri alınarak oluşturulan bir kısaltmadır. FPS’in açılımını “Saniyedeki Kare Sayısı” olarak Türkçeye çevirebiliriz.

Saniyede gösterilen kare sayısı ne kadar yüksekse o kadar akıcı bir oyun deneyimi elde edersiniz. Dolayısı ile yüksek FPS demek kaliteli oyun deneyimi demektir.

Genel olarak 30 FPS ve üzeri kabul edilebilir bir oyun deneyimi sağlar. 60 FPS ve üzeri ise ideal bir seviyedir. Eğer 120 FPS ve üzeri bir skor elde ediyorsanız gerçekten üst seviye bir gaming bilgisayara sahipsiniz demektir.

Oyunlarda alınan FPS’e etki eden en önemli parçalar sırasıyla ekran kartı, işlemci ve ram (bellek) olmaktadır. Bu parçaları ne kadar iyi kullanırsanız alacağınız FPS’de o kadar yüksek olacaktır.
Bu parçalarında birbiri ile uyumlu olması alınacak sonucu etkileyecektir. Örneğin RTX 3080 ekran kartına Ryzen 7 ya da Core i7 işlemci tavsiye edilmektedir.
Eğer bu sisteme Core i3 bir işlemci takarsanız, işlemciden kaynaklı bir darboğaz yaşayacak ve ekran kartının tam performansını alamayacaksınız.

Sitemizde oluşturulan bütün hazır sistemlerde bu parça uyumluluğuna dikkat edilmektedir. Ancak özelleştirme yapacaksanız sizin de seçeceğiniz parçalara dikkat etmenizi, eğer karar veremiyorsanız bize ulaşmanızı tavsiye ederiz.

Oyunların kendisi de FPS sonuçlarını etkiler. Mesela Fortnite oyununda 350 FPS alan bir oyuncu bilgisayarı Cyberpunk 2077 oyununda 115 FPS almaktadır.

Yüksek FPS oyun deneyimini nasıl etkilediğini Nvidia tarafından hazırlanan bu videoda daha detaylı olarak görebilirsiniz.

Rekabetçi oyunlarda yüksek FPS ve yenileme hızıyla oynamak, hedefinizi daha erken ve daha iyi görmenizi sağladığı için avantajlıdır. Bu PUBG videosu güçlü bir ekran kartıyla birlikte 240 Hz monitör kullanmanın avantajlarını detaylı biçimde anlatmak için hazırlandı.

Yüksek FPS ve yenileme hızının avantajlarını kısaca özetlememiz gerekirse:

1. Animasyon Akıcılığı: Daha kolay hedef takibi
2. Gölgelenmede Azalma: Gölgelenme (Ghosting) etkisini azaltma
3. Yırtılmayı Önleme: Dikkat dağıtıcı yırtılma sorunundan kurtulma
4. Düşük Sistem Gecikmesi: Oyuncuları daha erken görmenin sağladığı avantaj

YouTube video
Paylaş:

EN UYGUN FİYATLI GAMİNG ÜRÜNLER

Yorum yapın