facebook pixel

Hafta içi Saat 14:00'a kadar ödemesi onaylanan hazır sistem harici siparişlerde aynı gün Kargo Ücretsiz!*

ASUS, Prime AP201 MicroATX kasa modelini duyurdu!

Alandan tasarruf sağlayan Prime AP201, kullanıcı dostu tasarım unsurları sayesinde 33 litrelik hacimden en iyi şekilde yararlanıyor.

ÖNEMLİ NOKTALAR

  • Yeni ve iddialı tasarım; 360 mm radyatörlere, 338 mm ekran kartlarına ve genellikle microATX kasalara sığmayan ATX güç kaynaklarına uygun yer sunuyor.
  • Alet gerektirmeyen yan paneller ve 32 mm kablo düzenleme alanı sayesinde sistem kurmak ve yenilemek kolaylaşıyor.
  • Farklı stillere veya sistemdeki diğer bileşenlere göre aralarından tercih yapılabilecek siyah ve beyaz renk seçenekleriyle gelen bu kasanın kısmi filtreli file panelleri hem hava akışını artırıyor hem de içerisinin görünmesini sağlıyor.
  • USB Type-C®,  iki adet USB Type-A ve ses jaklarına sahip ön panel, Ap201’in masa üzerine yerleştirildiği durumlarda kolay erişim sağlıyor.
Asus Prime Ap201 Microatx Kasa Modelini Duyurdu 20220606 3

ASUS, uyumluluk ve rahatlık amaçlanarak geliştirilen özenli ve minimalist bir tasarıma sahip Prime AP201 kasasını duyurdu. Kendi bilgisayarını toplayan kullanıcılara hitap eden bu platform, geniş radyatörlere, ekran kartlarına ve güç kaynaklarına destek vererek yalnızca 33 litrelik hacmi en iyi biçimde değerlendiriyor.

Kullanıcıların istediği boyut ve alan

microATX anakartlar için üretilen ASUS Prime AP201, boyut ve uyumluluğu dengeliyor. Toplam hacmi yalnızca 33 litre olan bu kasa, masada tipik ATX kule tipi kasalardan daha az yer kaplarken kullanıcıların üst seviye bileşenler için ihtiyaç duyduğu alanı da sunmayı başarıyor.

338 mm uzunluğa kadar olan ekran kartlarına destek veren AP201, oyun canavarı bir bilgisayar veya içerik üretimi için güçlü bir sistem kurmak için uygun. ROG Strix GeForce RTX 3090 gibi en üst seviye ekran kartları bile bu alana sığıyor. Hız aşırtmada sınırları zorlamak için bir AIO sıvı soğutma sistemi kullanmayı planlayan kullanıcılar, 360 mm’ye kadar radyatörlere destek veren üst panel sayesinde üç fanlı bir radyatörü kolayca yerleştirip üstün performansa kavuşabiliyor. ATX boyutlu güç kaynaklarına da destek veren AP201, kendi sistemini toplayan kullanıcılara geniş seçenekler sunuyor.

Bu kasa, büyük bileşenlerin ihtiyaç duyduğu alanı sunmasının yanı sıra kullanıcılara sistem toplamayı kolaylaştıran kullanışlı özellikler de sağlıyor. Kasanın yan panelleri, içerideki bileşenlere aletsiz erişme imkanı veren basit ve güvenli bir mandal mekanizmasına sahip. Genişletilmiş anakart tepsisinde yer alan özel kesikler kablolar için 32 mm’lik bir açıklık sağlıyor. Böylece kasanın içinde dağınık bir görüntü oluşmuyor.

Asus Prime Ap201 Microatx Kasa Modelini Duyurdu 20220606 2

Hem eğlenceli hem işlevsel

Sistem toplayan çoğu kullanıcı, bileşenleri görebildikleri kasaları tercih ediyor. Ortak bir estetik görünüme sahip bileşenler seçip ARGB aydınlatmayı ve kabloları özenle ayarladıktan sonra ortaya çıkan sonucu herkese göstermek istemeleri normal. Temperlenmiş camdan yan paneller bunu sağlamanın bir yolu olsa da bu yöntem yüksek performanslı bileşenlerin ihtiyaç duyduğu soğutucu havanın akışı için bir yol sunmuyor.

ASUS Prime AP201’in yan panelleri ve ön kısmı, hava akışını artırmak ve bilgisayar bileşenlerini benzersiz bir açıdan görebilmek için kısmi filtreli metal fileyle kaplı. Kare file geniş bir hava girişi görevi görerek serin havanın tüm bileşenlere ulaşmasını sağlıyor. Bunu yaparken de tüm donanımı gözler önüne seriyor. ARGB LED aydınlatma da paralel file çizgilerinin oluşturduğu dalgalı desende etkileyici görünüyor.

Ap201’in iki renk seçeneği, kurulacak sistemler için sade bir arka plan oluşturuyor. Tamamen beyaz renkli model, bileşenlerini RGB LED’lerle donatmayı seven kullanıcılara ışık efektleriyle süsleyebilecekleri mükemmel bir tuval sunuyor. Moonlight White serisi ASUS bileşenleri ve çevre birimleriyle birlikte şık ve net bir sistem oluşturmak mümkün. Siyah renkli alternatif ise birçok farklı bileşenle daha kolay uyum sağlayan sade bir görünüm oluşturuyor. Bütçesi sınırlı olan kullanıcılar AP201’in her iki modelini de ASUS Prime anakartlarla birlikte kullanabiliyor. Örneğin, Prime Z690M-Plus D4 modelinin siyah beyaz tasarımı, kasanın her iki rengiyle de mükemmel uyum sağlıyor.

Asus Prime Ap201 Microatx Kasa Modelini Duyurdu 20220606 4

Güçlü bağlantı seçeneklerine hazır

Günümüzde çoğu cihaz USB Type-C® bağlantısından yararlanıyor. Bu çok yönlü bağlantı noktasıyla kullanıcılar cihazlarını şarj edebiliyor, görüntü sinyali gönderebiliyor, yüksek hızlı harici depolamadan yararlanabiliyor ve favori oyuncu kulaklıkları gibi çevre birimlerini kullanabiliyor.

Prime Ap201’in ön panelinde 10 Gbps’ye ulaşabilen bir USB Type-C bağlantı noktası bulunuyor. Böylece tüm bu seçenekler kullanıcının elinin altında oluyor. İhtiyaç duyulan ön panel bağlantısına sahip bir anakartla kullanıcılar tüm bu imkanlardan yararlanabiliyor. Ayrıca, kasanın ön panelinde iki adet USB Type-A bağlantı noktası ve mikrofonlar ile kulaklıklar için jaklar bulunuyor. Üst kısım yerine önde bulunan bu bağlantılar daha kullanışlı bir deneyim sunuyor.

microATX kasalarda yeni standart

Kasanın küçük olması, sıkışık olduğu anlamına gelmiyor. ASUS Prime AP201, alanı verimli kullanarak performansı, şıklığı ve rahatlığı dengeliyor. Metal file yan panel yüksek hava akışı sağlarken içerideki bileşenlerin de görülmesini sağlıyor. Tamamen siyah veya beyaz tasarım ise sade bir estetik görünüm oluşturuyor. Kasanın 33 litrelik küçük hacmi az yer kaplamasına rağmen tam boy ekran kartlarına, 360 mm sıvı soğutma radyatörlerine ve ATX boyutlu güç kaynaklarına ev sahipliği yapabiliyor. Ön paneldeki USB Type-C bağlantı noktası ise kullanışlı bağlantı seçeneklerini kullanıcıların ellerinin altına getiriyor.

Teknik Özellikler[i]

ASUS Prime AP201

 Anakart UyumluluğuMicro-ATX, Mini-ITX
 RenkSiyah / Beyaz
 Boyutlar 205 x 350 x 460 mm
 Ağırlık5,8 kg
 MalzemeÇelik, Plastik/Çelik, Plastik
Giriş Çıkışlar1 x USB 3.2 Gen 2 Type-C ®, 2 x USB 3.2 Gen1, 1 x kulaklık, 1 x mikrofon
 3,5”/2,5” Sürücü Yuvaları3
 2,5” Sürücü Yuvaları1
 Genişleme Yuvaları4
Maksimum GPU Uzunluğu338 mm
Maksimum CPU Soğutucu Yüksekliği170 mm
Maksimum PSU Uzunluğu140-180 mm
 Radyatör UyumluluğuÜst: 120/140/240/280/360 mm, Arka: 120 mm
 Önceden Eklenmiş FanlarArka: 1 x 120mm
 Çıkarılabilir Toz FiltreleriAlt
 Kablo YönlendirmeEn fazla 32mm

[i]Teknik özellikler, içerik ve ürün bulunabilirliği önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir ve ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir. Gerçek performans uygulamalara, kullanıma, çevresel ve diğer faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Tam teknik özellikler http://www.asus.com adresinde bulunur.

Ayrıca tüm oyunları doya doya oynayabilmek için en iyi bilgisayarlar ve ekipmanları buradan inceleyebilirsiniz!

Paylaş:

EN UYGUN FİYATLI GAMİNG ÜRÜNLER

Yorum yapın