facebook pixel

Hafta içi Saat 14:00'a kadar ödemesi onaylanan hazır sistem harici siparişlerde aynı gün Kargo Ücretsiz!*

AMD’nin Smart Access Memory Teknolojisine Rakip Geliyor

Geçtiğimiz günlerde AMD RX 6000 ekran kartlarını etkileyici bir sunumla tanıtmıştı. AMD RDNA2 teknolojisiyle  donatılmış ekran kartlarını beklenenin üzerinde etkileyici performansını ve verimliliğini biz kullanıcılara göstermişti. RX6000 serisi ekran kartlarının en büyük özelliklerinden biri de işlemcinin ve ekran kartının VRAM’ine erişmesini sağlayan Smart Access Memory teknolojisiydi. Nvidia tarafından ise bu teknolojiye rakip bir teknoloji geliştirileceği aldığımız bilgiler arasında.

Nvidia AMD’nin Smart Access Memory Teknolojisine Rakip Teknoloji İçin Çalışıyor

Nvidia GamersNexus’a yaptığı açıklamada , Radeon RX 6000 serisi grafik kartlarıyla duyurulan yeni bir özellik olan AMD’nin Smart Access Memory’ye rakip bir teknoloji geliştireceğini doğruladı.

AMD’nin, AMD Ryzen 5000 (Zen3) işlemcileri ve AMD Radeon RX 6000 serisi (RDNA2) grafik kartlarına sahip yeni nesil ‘nihai oyun platformu’, Smart Access Memory adı verilen bu yeni bir teknolojiyi destekleyecek. SAM ile, ekran kartı ve işlemciler arasındaki veri kanalı, tam ekran kartı bellek arabelleğini kullanmak için genişler. Geleneksel Windows tabanlı bilgisayarlarda, bu kanal yalnızca VRAM’in bir kısmıyla sınırlıdır ve bu da işlemdeki performansı sınırlar.

NVIDIA, teknolojinin aslında PCI Express özelliklerinin bir parçası olduğunu ve bu nedenle hem AMD hem de Intel işlemciler için Ampere ekran kartlarında etkinleştirilebileceğini belirtiyor. Bu nedenle, ironik bir şekilde, NVIDIA’nın çözümü hem AMD hem de Intel işlemcilerde çalışabilirken, AMD donanımla sınırlı olacak.

AMD, 4K oyunlarda SAM teknolojisinden gelen ‘gerçek dünya performans kazanımlarını’ gösteren bir grafik yayınladı. AMD, Forza Horizon 4’te% 11’e kadar artış ve Borderlands 3, Gears 5, Hitman 5 ve Wolfenstein Young Blood’da% 5-6 artış bekliyor

Smart-Access-Memory

Kaynak: https://videocardz.com/newz/nvidia-developing-similar-technology-to-amd-smart-access-memory-for-ampere-gpus

Paylaş:

EN UYGUN FİYATLI GAMİNG ÜRÜNLER

Yorum yapın