facebook pixel

Hafta içi Saat 14:00'a kadar ödemesi onaylanan hazır sistem harici siparişlerde aynı gün Kargo Ücretsiz!*

RX 7600 ve RTX 4060 Ti, 3DMark’ta test edildi

AMD Radeon RX 7600’nin özellikleri sızdırıldı, RTX 4060 ile karşılaştırıldığında RX 6600’ü açıkça geride bırakıyor, ancak güç tüketimi açısından giriş seviyesindeki rakibi Nvidia GeForce RTX 4060 ile karşılaştırıldığında oldukça zayıf durumda.

3DMark benchmark, modern oyun grafik kartlarını karşılaştırmak için her zaman en iyi araç olmayabilir. Bunun nedeni, güçlü ölçeklendirme teknolojileri ve ışın izleme (raytracing) gibi özelliklerin devreye girmesiyle, bir seçeneği etkinleştirmek bile performansta büyük değişikliklere neden olabilmesidir. Bununla birlikte, 3DMark verileri, özellikle Grafik puanları, GPU’lar için son derece tutarlı ve karşılaştırılabilir metrikler sunar. Özellikle en popüler benchmarkları içerdiğimizde, performans değerlendirmelerinde iyi bir referans noktası olabilir.

3DMark paketi, DX11, DX12 ve şimdi ışın izleme testlerini bile içermektedir. Bu nedenle, RX 7600 ve RTX 4060 Ti gibi kartların performansını değerlendirmek amacıyla incelemelerden FireStrike, TimeSpy ve Speed Way verilerini talep ettik. Bu veriler sayesinde, henüz piyasaya çıkmamış olan her iki kartın nerede yer aldığına dair bir fikir edinmeyi amaçladık.

Hiç şüphe yok ki, RTX 4060 Ti’nin Radeon RX 7600’den daha hızlı olacağı konusunda. NVIDIA’nın GPU’ları genellikle DX12 ve DX12/RT testlerinde daha iyi performans gösterir. TimeSpy testinde RTX 4060 Ti’nin RX 7600’e göre %24 ila %25 daha hızlı olduğu, Speed Way (DX12 ve ışın izleme) testinde ise %63’e kadar daha hızlı olduğu görülmektedir. Ancak, FireStrike testinde her iki kart arasında yalnızca tek haneli bir performans farkı olduğu gözlemlenmektedir. RX 7600, RTX 4060 Ti’nin performansının %92 ila %97’sini sunmaktadır.

Nesil yükseltme açısından, RTX 4060 Ti 8GB, ortalama olarak RTX 3060 Ti’den %10 daha hızlı performans sunarken, RX 7600, RX 6600’ün %34 daha yüksek performansını sergilemektedir. Bahsedilen benchmarklar, birden fazla incelemeciden elde edilen verilerin ortalamasıdır ve her iki kart da henüz piyasaya çıkış öncesi basın sürücülerini kullanmaktadır.

Önemli bir nokta, NVIDIA veya AMD’nin piyasaya çıkıştan önce güncellenmiş sürücüler yayınlama olasılığıdır. Bu güncellemeler, performans skorlarını etkileyebilir. Herhangi bir ön lansman verisi gibi, sürücü optimizasyonları ve güncellemelerinin, grafik kartlarının nihai performansını etkileyebileceğini unutmamak önemlidir. Dolayısıyla, sürücü güncellemeleri ve optimizasyonları dikkate alınarak yapılan performans değerlendirmelerinin göreceli olduğunu söylemek gerekir.

Ekran kartı rekabeti bu nesilde giderek kızışıyor ve hem AMD hem de Nvidia’nın önümüzdeki aylarda rakip giriş seviyesi ekran kartlarını piyasaya sürmesi bekleniyor. Nvidia GeForce RTX 4060’ın Temmuz 2023’te çıkış yapacağı doğrulandı. Ancak RX 7600 için henüz resmi bir tarih mevcut değil. Sızıntılara göre, RX 7600’nin 25 Mayıs günü tanıtılması bekleniyor.

Sonuç olarak, 3DMark benchmark verileri, RX 7600 ve RTX 4060 Ti gibi ekran kartlarının performansını karşılaştırmak için önemli bir referans noktası sunmaktadır. Ancak gerçek dünya oyun performansı için bu verilerin tek başına yeterli olmadığını unutmamak gerekir. Ek olarak, sürücü güncellemeleri ve optimizasyonlarının etkisi göz önünde bulundurulmalıdır. Son olarak, her iki kartın da resmi olarak piyasaya sürülmeden önce, özelliklerinin ve performanslarının kesin bir şekilde belirlenmesi için resmi incelemelerin ve karşılaştırmaların beklenmesi önemlidir.

BilgiAMD Radeon RX 7600 Özellikleri
Ekran KartıNavi 33
CUDA Çekirdekleri2048
Hesaplama Ünitesi32
Işın İzleme Çekirdeği32
Temel Saat Hızı2.250 Mhz
Boost Saat Hızı2.625 Mhz
VRAM Kapasitesi8 GB GDRR6
Bit Sayısı128 Bit
Güç Tüketimi165 Watt
FiyatBelirsiz (Tahmini 269 Dolar)

Tüm oyunları doya doya oynayabilmek için en iyi bilgisayarlar ve ekipmanları buradan inceleyebilirsiniz!

Teknoloji dünyası hakkında en son çıkan haberleri takip etmek için bizi twitter ve instagram sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz!

Paylaş:

EN UYGUN FİYATLI GAMİNG ÜRÜNLER

Yorum yapın