facebook pixel

Hafta içi Saat 14:00'a kadar ödemesi onaylanan hazır sistem harici siparişlerde aynı gün Kargo Ücretsiz!*

NVIDIA’nın Son Sürücüsüyle Gelen TrueHDR Özelliği: PC Oyunlarında HDR Deneyimini Geliştirme

TrueHDR, PC Oyunlarında Uyumlu Ekranlar İçin SDR Videolarını Otomatik Olarak HDR’ye Dönüştürüyor.

Modcu olan emoose, daha önce DLSS’li oyunlar için DLAA desteği sağlayan bir modül geliştirmişti ve şimdi NVIDIA RTX Video HDR modunu yayınladı. Bu mod, HDR özelliğini oyunlarda denemeyi kolaylaştırıyor. Modu kullanmak için, WDDM (Windows Display Driver Model) 3.1’i gerektiren bir Windows 11 sürüm 22H2 sistemine ihtiyaç duyulmaktadır.

Nvidianin Son Surucusuyle Gelen Truehdr 2

Modu etkinleştirmek için, indirdiğiniz dosyaları çıkarın ve NvTrueHDR.exe’yi çalıştırın. Ardından, oyunun .exe dosyasının adını girmeniz istenecek. Modun çalışması için NVIDIA Image Scaling’i (NIS), DSR/DLDSR ve Windows AutoHDR gibi özellikleri devre dışı bırakmanız gerekmektedir.

Nvidianin Son Surucusuyle Gelen Truehdr 4

Ayrıca, Control oyunu için HDR işlevselliği ekleyen ve Alan Wake 2 ve Starfield Luma Native HDR modunun geliştiricisi olan Filippo Tarpini, modun Nexus Mods’ta olumlu bir incelemesini paylaştı. Tarpini’ye göre, mod görsel kaliteyi arttırırken iyi bir gama seviyesi sağlıyor ve parlaklık ile kontrastı dengeliyor. Ancak, renkleri hafifçe değiştirerek daha canlı hale getiriyor. Tarpini, bu renk değişimini ayarlamak için bir seçeneğin eklenmesini umuyor.

YouTube video

Mod, Windows 11 HDR kalibrasyon profilini takip etmiyor gibi görünüyor ve basit bir piksel yeniden haritalama gerçekleştiriyor. Game Bar ekran görüntüleri ve NVIDIA ekran görüntüleri, modun etkilerini yakalayamayabilir çünkü sürücü düzeyinde gerçekleşir. Modun devreye girmesi için oyunların SDR modunda başlaması gerekmektedir. DirectX 9/10 oyunları dışında yalnızca kenarlıksız tam ekran veya tam ekran özel modlarda çalışır.

Nvidianin Son Surucusuyle Gelen Truehdr 3

Tarpini, modun DirectX 9, 10, 11 ve 12 oyunlarıyla uyumlu olduğunu belirtiyor ancak Vulkan ve OpenGL desteği test edilmemiştir. Tarpini’ye göre, NVIDIA RTX Video HDR, Microsoft’un AutoHDR’sinden daha iyi sonuçlar veriyor, ancak hala iyileştirme gerektiren noktalar bulunuyor. Tarpini, büyük güncellemeleri takip etmeyi ve modun ilerleyişi hakkında daha fazla rapor sunmayı planlıyor.

Nvidianin Son Surucusuyle Gelen Truehdr 5

Kaynak: www.fudzilla.com

Paylaş:

EN UYGUN FİYATLI GAMİNG ÜRÜNLER

Yorum yapın