facebook pixel

Hafta içi Saat 14:00'a kadar ödemesi onaylanan hazır sistem harici siparişlerde aynı gün Kargo Ücretsiz!*

AMD’nin Ryzen 8040 serisi büyük bir rakibe üstünlük sağlıyor

AMD halihazırda ikinci nesil yapay zeka yonga setlerinde olduğu için Intel’in başı dertte olabilir.

AMD, AMD Ryzen Pro 8040 serisi mobil işlemciler ve AMD Ryzen Pro 8000 serisi masaüstü işlemcilerle ikinci nesil yapay zeka bilgisayar dizüstü ve masaüstü yonga setlerini piyasaya sürüyor.

Laptop Mag’de odak noktamız dizüstü bilgisayarlar olduğu için, çoğunlukla AMD Ryzen Pro 8040 serisi mobil işlemcilerle ilgileniyoruz. Bilmediğiniz bir şey varsa o da AMD Ryzen Pro 7040 serisi işlemcilerin tamamen işlevsel yapay zeka bilgisayarları olduğudur. Yani 8040 serisi yonga setleri aslında AMD’nin ikinci nesil yapay zeka silikonu.

Ryzen Pro 8040, rakiplerine kıyasla %30 daha yüksek performans, entegre AMD Ryzen AI, RDNA 3 grafik ve WiFi 7 teknolojisi sunar. Hem iş istasyonları hem de iş dizüstü bilgisayarları için ideal çiplerdir.

AMD Ryzen AI NPU’da 16 TOPS’a kadar çıkabilen bu yeni işlemciler, en gelişmiş x86 işlemciler olacak. Dolayısıyla doğrudan Intel 14. Nesil ve Intel Ultra yonga setlerine karşı rekabet edecekler. Intel’in 14. nesil CPU’ları özel bir NPU’ya sahip değilken, Intel Ultra platformu yalnızca 10 TOP NPU performansı sunuyor. Dolayısıyla Ryzen 8040 serisi AMD’ye Intel karşısında erken bir avantaj sağlayacaktır.

Amd Halihazirda Ikinci Nesil Yapay Zeka Yonga Setlerinde Oldugu Icin Intelin Basi Dertte Olabilir 2

Bir ARM işlemci olarak Qualcomm Snapdragon X Elite, AMD’nin karşılaştırmasının bir parçası değil. Qualcomm yaklaşan ARM yonga setlerinde toplam 45 TOP ile övündüğü için bu mantıklı. Elbette, Snapdragon X Elite Windows x86 programlarını çalıştırabilse de, bunu bir emülatör aracılığıyla yapıyor. Yani bu durumda biraz performans yavaşlaması olacak, ancak Snapdragon X Elite ile Ryzen 8040 arasındaki TOPs farkını kapatacak kadar değil. Qualcomm’un yeni silikonunu kapıdan çıkarıp insanların eline ne zaman vereceğine bağlı olarak, AMD’nin ana yapay zeka rakibi olarak Intel yerine Qualcomm’a odaklanması gerekebilir.

Yeni AMD yapay zeka silikonuna sahip olma konusunda ise AMD Ryzen 8040 serisi dizüstü bilgisayarlar 2024 yılının 2. çeyreğinden itibaren HP ve Lenovo gibi üreticilerden temin edilebilecek. Bu da bu yılın Haziran ayı kadar geç bir tarih olabilir.

Paylaş:

EN UYGUN FİYATLI GAMİNG ÜRÜNLER

Yorum yapın