Hafta içi Saat 14:00'a kadar ödemesi onaylanan hazır sistem harici siparişlerde aynı gün Kargo Ücretsiz!*

AMD Ryzen 3000 işlemcilerde de Smart Access Memory teknolojisi kullanılacak

AMD, 3 mart 2021’de yaptığı çevrim içi etkinlikte yeni RX 6700 XT 12 GB ekran kartını ve işlemci teknolojilerini tanıttı.

Şirket, Daha önce sadece Ryzen 5000 serilerinde kullanılan Smart Access Memory teknolojisini Ryzen 3000 serisi işlemcilerine entegre edeceğini açıkladı.

AMD’nin Smart Access Memory ismini verdiği teknoloji aslında İşlemcilerin ekran kartı belleğine doğrudan erişimine olanak tanıyan ve PCI-Express ile haberleşme sağlayan Resizable BAR ismiyle bilinen bir teknoloji.

AMD’den yapılan açıklamaya göre Ryzen 3000 serisi bu teknoloji ile birlikte yüzde 16‘ya varan performans artışı sağlayacak.

SAM teknolojisini Ryzen 3000 serisi işlemcilerde kullanmak için Anakart üreticisi tarafından sağlanacak güncel BIOS’u kurmak şart olacak.

AMD’nin ilk duyurusunun ardından Nvidia tarafında da bu teknolojinin destekleneceği duyurulmuştu. Ocak ayında yapılan açıklamada Nvidia, Intel’in 10. ve 11. nesil işlemcileriyle birlikte dizüstü bilgisayarlarda Resizable BAR teknolojisini destekleyeceğini duyurdu. RTX 3000 serisi kartlarda karşımıza çıkan teknoloji, yaklaşık yüzde 10 performans artışı sağlayacak.

Bazı analistler, AMD tarafından geliştirilen Smart Access Memory teknolojisinin belirli oyunlarda yüzde 20’ye kadar performans artışı sağlayabileceğini belirtti.

Nvidia ise Resizable BAR özelliğini Assassin’s Creed Valhalla, Battlefield V, Borderlands 3, Forza Horizon 4, Gears 5, Metro Exodus ve Red Dead Redemption 2 oyunlarında aktif edeceğini açıkladı.

Paylaş:

EN UYGUN FİYATLI GAMİNG ÜRÜNLER

Yorum yapın