facebook pixel

Hafta içi Saat 14:00'a kadar ödemesi onaylanan hazır sistem harici siparişlerde aynı gün Kargo Ücretsiz!*

CPU-Z’ye AMD Storm Peak desteği eklendi!

AMD, Intel Sapphire Rapids WS serisine değinmeye hazırlanırken, perde arkasında yapılan çok iş var. İşlemciler için tartışmasız en popüler yazılım olan CPU-Z’nin geliştiricileri, şimdi de yeni sürümle birlikte yeni seriye Storm Peak ön desteği eklediler.

CPU-Z’nin geliştiricileri, yeni çıkan sürümüne AMD Storm Peak işlemcileri için ön hazırlık desteği ekledi. Bu destek, CPU-Z kullanıcılarının, henüz çıkmamış olsa bile AMD Storm Peak işlemcileri hakkında bilgi toplamalarını ve performanslarını izlemelerini mümkün kılıyor.

Ancak, ön hazırlık desteği, yazılımın tam olarak optimize edilmediği veya doğru olmayabileceği anlamına gelir. Bu nedenle, kullanıcıların yeni işlemcilerin çıkışından önce tamamen güvenilir sonuçlar almayı beklememeleri gerekiyor.

Amd Epyc 9004 Zen 4 Genoa Cpus Official Launch 7

AMD Storm Peak işlemcilerinin çıkış tarihi henüz belirlenmedi, ancak CPU-Z’nin bu işlemcileri desteklemeye hazır olması, endüstrinin bu yeni işlemci serisine hazırlandığını gösteriyor.

İşlemci pazarında yarış hız kesmeden devam ederken, AMD, Intel Sapphire Rapids WS serisine cevap olarak yeni bir işlemci serisi geliştiriyor. Bu geliştirme, CPU-Z gibi popüler yazılımların da yeniliklere uyum sağlamasını gerektiriyor.

AMD Ryzen 7000 Storm Peak serisi, AMD’nin yaklaşmakta olan CPU serisidir. Bu CPU’lar Zen 4 mimarisi üzerine inşa edilmiştir ve 64’ten fazla çekirdeğe sahip olabilir. EPYC Genoa temeli üzerine inşa edilen AMD’nin, şirketin gerçekten gerekli olduğunu düşünmesi durumunda 96 çekirdekli bir CPU modeli piyasaya sürmesini hiçbir şey engellememektedir. Şu andan itibaren, yalnızca geçen ay piyasaya sürülen gözde işlemcisi, Intel Sapphire Rapids W3400 işlemci 56 çekirdeğe sahiptir, bu nedenle 64 Zen4 Threadripper muhtemelen rekabet etmesi için yeterli olacaktır. Yeni mimari, daha iyi verimlilik ve performanstan daha fazlasını getiren bu işlemci bir yandan da en yeni standartları modern destekleyen bir platforma geçiş yapıyor.

Src 340x191ryzen Threadripper 7000 Serisi Ufukta Gorundu Neler Sunacak

Ryzen 7000 serisindeki en önemli değişikliklerden biri, DDR5 belleğe geçiş olacak. Bu yeni bellek türü, DDR4 belleğe göre daha hızlı veri transfer hızları ve daha düşük güç tüketimi sağlayacak. Ryzen 7000 serisi, ayrıca PCIe 5.0 desteğine sahip olacak, bu da iş istasyonu grafik kartları gibi sistemdeki diğer bileşenlerle CPU arasında daha hızlı veri transfer hızlarına olanak tanıyacak.

Ryzen 7000 serisinin en büyük dezavantajı yeni bir soket gerektireceği için TRX40/WRX80 platformunun kullanılamaz hale gelmesi olacak. Bu durum da bizlere neden Threadripper 7000’in neden Q3 2023’ten önce piyasaya sürüldüğünü açıklıyor. Bu sayede AMD Zen3 platformunun ömrü birkaç ay daha uzuyor.

Söylentilere göre, AMD, Ryzen Threadripper CPU’larının HEDT (Yüksek Son Masaüstü) ve WS (iş istasyonu) alt serilerini bir aile altında piyasaya sürerek Intel’in yolunu izleyebilir. İlk grup, overclocking desteği sağlayacak, ancak sadece dört kanallı DDR5 bellek destekleyebilecek, WS platformu ise sekiz kanallı bir destek ve iki kat daha fazla PCIe hattına sahip olacak.

AMD Storm Peak’in bu yılın Eylül ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İşlemci modellerimizi incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Paylaş:

EN UYGUN FİYATLI GAMİNG ÜRÜNLER

Yorum yapın